Tarile

europa

Varsta jucatorilor: >4 ani

Numarul de jucatori: >3 jucatori (cu cat mai multi, cu atat mai bine)

Spatiul de joaca: Afara, in parcuri, in fata blocului, in parcari, in curtea scolii, etc.

Materiale necesare: Creta, Minge

Cum se joaca:

1. Fiecare jucator isi alege o tara pentru care sa joace.

2. Se traseaza pe jos un cerc mare, in care sa incapa toti jucatorii. Fiecare jucator primeste o bucata din cerc in care scrie numele tarii sale.

tarile

3. Fiecare jucator se pozitioneaza la el in tara si se trage la sorti sau se alege jucatorul care incepe jocul.

4.  Jucatorul ia mingea si striga: “Sa traga mata de coada si soarecele de urechi tara cu numele de …” si va spune o tara, din cele participante la joc, si va arunca mingea in aer.

5. Jucatorul cu tara care a fost strigata trebuie sa prinda mingea cat mai repede, sa o aduca in cerc si sa strige “STOP”. In acest timp, restul jucatorilor fug cat mai departe de el.

6. La “STOP” nu mai are voie nimeni sa se miste. Jucatorul cu mingea alege un jucator pe care incearca sa il nimereasca cu mingea. Are voie sa faca 3 pasi in directia lui.

7. Daca reuseste sa il atinga cu mingea, are dreptul sa ia o bucata din tara celui atins (cat vrea el – minim cat o talpa de papuc). Daca nu reuseste, cel care nu a fost nimerit cu mingea va lua o bucata din tara celui care a aruncat dupa el ((cat vrea el – minim cat o talpa de papuc).

8. Jocul se reia, iar cel care arunca mingea in sus este jucatorul a carui tara a fost strigata ultima oara. Daca acesta nu mai este in joc (toata tara lui a fost cucerita), mingea va fi aruncata de ultimul jucator care a aruncat mingea si este inca in joc.

9. Un jucator iese din joc atunci cand toata tara lui initiala a fost cucerita.

10. Ultimul jucator ramas in joc, castiga jocul.