Badminton

16-Graduation-Badminton1

Cine poate face aceasta activitate?

Oricine.

Unde poate fi practicata aceasta activitate?

Oriunde exista un spatiu de 13.5m x 6m fara obstacole.

Numarul de practicanti: 2 sau 4 in acelasi timp

Badminton este o activitate sportiva distractiva si o buna forma de a face miscare. Este un sport care se joaca cu racheta, dar difera de tenis prin faptul ca mingea (in cazul badmintonului – fluturele) trebuie returnat adversarului inainte sa atinga terenul.

Tutorial:

1. Pentru a juca badminton iti trebuie rachete de badminton si fluture; Se pot cumpara de la magazine sportive, supermarket-uri sau online.

badminton-hd-505346

2. Gaseste un teren cu fileu sau cumpara un fileu de la un magazin sportiv pe care il poti instala oriunde ai destul loc de joc (in curtea casei, in parc, in parcarea blocului, etc.). Daca nu ai fileu, nu este o problema: leaga o cordelina intre 2 copaci si tine fluturele deasupra cordelinei. Dimensiunile unui teren de badminton sunt:13,5m lungime x 6m latime (daca jucati la dublu) si 13,5m lungime x 5,2m latime (daca jucati la simplu). Fileul se aseaza la mijlocul terenului, pe lungime, la o inaltime de 1,5m fata de pamant.

badminton_series_landing3. Alege cine serveste primul. Daca jucati la simplu, pozitia jucatorilor in teren este in diagonala.

4. Serviciul se face din partea dreapta a terenului. Daca esti dreptaci, tine in mana stanga fluturele cu mana intinsa in fata ta, iar in mana dreapta tine racheta cu racordajul paralel cu pamantul, sub fluture. Da drumul la fluture din mana si loveste-l cu racheta. Fluturele se loveste de jos in sus.

5. Jucatorul care primeste trebuie sa fie atent la fluture si sa il loveasca peste fileu, inainte sa atinga terenul. Incearca sa lovesti fluturele cu mjlocul racordajului.

16. Punctul se joaca atata timp cat fluturele se afla in aer.

7. Serviciul se schimba atunci cand se pierde un punct (acelasi jucator serveste atata timp cat castiga puncte)

8. Primul care ajunge la 21 de puncte castiga jocul.

Pentru lista completa cu activitati dati click AICI