Lapte gros

lapte-gros

Varsta jucatorilor: >7 ani

Numarul copiilor: >5 jucatori

Spatiul de joaca: Se poate juca oriunde. Este de preferat afara, pe iarba.

Materiale necesare: Nu

Cum se joaca:

Lapte gros este un joc pe echipe ce poate fi jucat in minim 5 jucatori. Dacă sunt mai multi jucatori care doresc sa ia parte la joc trebuie ca intotdeauna numarul total de jucatori sa fie un numar impar.

2706107235_63b07a7651_z1. Pozitionarea: Un jucator va fi desemnat arbitru (pernita, stalp, etc) iar restul jucatorilor se vor imparti in doua echipe egale. După ce se va stabili ordinea de joc una din echipe se aseaza in urmatorul mod: primul jucator, aplecat, cu capul in mainile arbitrului. Urmatorul jucator, aplecat, in spatele primului jucator, cu capul intre picioarele lui. Si tot asa pana cand toti jucatorii echipei s-au asezat unul in spatele celuilalt.

108_10

2. Jucatorii celeilalte echipe trebuie sa sara, pe rand, in spatele echipei asezate aplecat. De fiecare data cand cineva sare, trebuie sa strige “Lapte gros!”. Jucatorii care au sarit, trebuie sa ramana in pozitia in care au aterizat (fara sa se dea mai in spate sau mai in fata).

3. Dupa ce toti jucatorii echipei 2 au sarit in spatele echipei 1, trebuie sa-si mentina pozitia si primul care a sarit trebuie sa arate arbitrului un umar de la 1 la 5. Echipa 1 ghiceste numarul aratat arbitrului.

4. Echipele schimba rolurile si jocul se incheie atunci cand:

  • echipa care a stat aplecata ghiceste numarul aratat arbitrului;
  • unul dintre jucatorii care a sarit (si se afla pe spatele unui adversar) atinge pamantul cu piciorul;
  • unul dintre jucatori uita sa strige “Lapte gros!” inainte sa sara;
  • mai sunt jucatori care trebuie sa sara dar nu mai au loc datorita pozitionarii gresite a celor care au sarit inaintea lor;