Castel (9 pietre)

il_340x270.498413571_kc0j

Varsta jucatorilor: >5 ani

Numarul copiilor: >6 jucatori

Spatiul de joaca: Afara in spatii deschise (parcuri, curtea scolii, parcari, etc.).

Materiale necesare: Minge, Pietre

Cum se joaca:

1. Se aseaza 9 pietre una peste alta, pentru a forma un “castel” de piatra.

2. Jucatorii se impart in 2 echipe. Echipa 1 va juca rolul de aparator al castelulul, iar echipa 2 va juca rolul de atacator al castelului.

3. Se vor numara 9 pasi de la castelul de piatra si se va trage o linie. De aici va incerca echipa 2 daramarea castelului, cu ajutorul mingii.

4. Daca, dupa ce toti componentii echipei 2 arunca cu mingea, castelul este inca in picioare, echipele vor schimba rolul si echipa 1 va incerca ea sa darame castelul cu ajutorul mingii.

5. Daramarea castelului se face doar cu mingea, care poate fi aruncata cu mana sau cu piciorul in directia castelului.

6. Dupa daramarea castelului, echipa aflata in aparare in acel moment, va trebui sa recupereze mingea si va vana componentii celeilalte echipe, incercand sa ii scoata din joc (ca la ratele si vanatorii).

7. In acelasi timp, componentii echipei care a reusit daramarea castelului vor trebui sa recladeasca castelul pentru a castiga jocul. Acestia vor trebui sa faca acest lucru fara sa fie loviti cu mingea de echipa adversa.

8. Castiga jocul:

  1. Echipa aflata in aparare – daca reuseste sa scoata din joc (sa atinga cu mingea) toti componentii celeilalte echipe, inante ca acestia sa recladeasca castelul. 
  2. Echipa care a daramat castelul – daca reuseste sa recladeasca castelul de piatra inainte ca cealalta echipa sa ii scoata toti componentii afara din joc.

9. Echipa castigatoare va incepe urmatorul joc in pozitia de atacant.

Reguli:

1. Aparatorii castelului pot apara castelul doar cu ajutorul mingii. Nu au voie sa ii tina sau sa ii blocheze pe cei care trebuie sa recladeasca castelul.

2. Aparatorii trebuie sa lase mingea sa loveasca castelul.

3. Un jucator atins cu mingea va iesi din joc si va lasa piatra/pietrele pe care le are in mana in locul in care a fost atins cu mingea.