Slackline

Cine poate face aceasta activitate?

Oricine. Este o activitate care depinde in mare masura de determinarea si dorinta practicantului de a reusi.

Unde poate fi practicat aceasta activitate?

Slacklining-ul se poate practica atât în sălile de sport cât si în aer liber.

Numarul de jucatori: 1-10 practicanti/chinga

Slacklining-ul este o activitate ce oglindeste cerintele din societatea  de astăzi: flexibilitate, relaxare, creativitate, concentrare, echilibru  si desigur distractie.

slackline1In slacklineing, practicantul se deplaseaza pe o chinga legata intre 2 puncte de ancorare (ex: copaci), incercand sa isi mentina echilibrul cat mai mult, fara sa aiba vreun punct de sprijin. Flexibilitatea chingii ofera posibilitatea de a executa diverse acrobatii.

Practicantul incepe prin a exersa echilibrul pe un picior, pe chinga.

Pozitia corecta este cu un picior pe chinga, pe toata talpa, cu varful indreptat spre capatul chingii, si un picior in aer (in lateral). Piciorul pe care se afla greutatea (cel de pe chinga) putin indoit, spatele drept, mainile deasupra umerilor, relaxate.

Este foarte important ca practicantul sa fie cat mai relaxat. Daca sta incordat, chinga va incepe sa intre in trepidatii si va fi dezechilibrat.

Echilibrul pe chinga se mentine cu ajutorul mainilor aflate deasupra umerilor, relaxate. Atunci cand ne dezechilibram intr-o parte, mainile sunt duse in directia opusa si restul corpului le va urma, iar echilibrul va fi restabilit.

Odata ce practicantul reuseste sa isi tina echilibrul pe un picior, fara ca chinga sa trepideze, poate incepe sa paseasca.

Este foarte important ca greutatea corpului sa fie intotdeauna doar pe un picior (piciorul de pe chinga), iar al doilea picior sa fie folosit pentru a mentine echilibrul.

Aceasta activitate poate fi frustranta la inceput pentru unele persoane, insa momentul va fi depasit daca se continua exersarea si practicantul se relaxeaza. Slacklining este o activitate pe care o poate face oricine.

Odata ce ati reusit sa parcurgeti traseul dus-intors, sunteti pregatit sa incercati diferite acrobatii, de la cele mai usoare pana la cele dificile. Aici intra in joc creativitatea practicantului.

Echipament:

slackline_amazon

Kitul de slackline contine: chinga + sist de tensionare, set 2 protectii de copaci, sistem backup ( pentru asigurarea sist de tensionare ) si rucsac de transpot. Echipamentul se poate achizitiona de la magazine sportive sau online.

Pentru cei care nu doresc performanta, se poate folosi o chinga normala de tonaj, care poate fi achizitionata de la magazinele de piese auto.

 

 

 

 

 

Cum se monteaza:

La instalarea echipamentului, chinga trebuie sa fie paralela cu pamantul (chinga se indoaie la capat in forma de “U”) si destul de tensionata sa nu atinga pamantul atunci cand practicantul se urca pe ea. Inaltimea la care se monteaza chinga este pana sub genunchi.

 

Filmul urmator prezinta tehnica de instalare a slackline-ului: