Ping Pong

142163813_2a281b4551

Ping Pong, sau Tenis de Masa, este o activitate sportiva captivanta care poate fi facuta de 2 sau 4 jucatori concomitent. Frumusetea la aceasta activitate este ca, chiar daca jucati ocazional Ping Pong, puteti deveni in scurt timp destul de priceputi.

Tutorial (7 pasi): 

  1. Gaseste pe cineva sa joace cu tine! Este de preferat sa incepi cu cineva care este la fel de bun ca si tine, sau putin mai priceput, si care nu este prea competitiv. In acest fel , poti sa te si distrezi in timp ce inveti. Se poate juca 1 la 1 (joc la simplu) sau in 2 echipe de cate 2 persoane fiecare (joc la dublu).
  2. Decideti cine serveste primul! (dati cu banul, trageti bete, foarfeca-piatra-hartie, etc.)
  3. Serveste mingea! Tine paleta in mana dreapta (in stanga pentru stangaci), arunca mingea in aer, drept in sus cu cealalta mana si loveste-o cu paleta astfel incat mingea sa loveasca prima oara jumatatea ta de masa o data, sa sara peste fileu si sa aterizeze in terenul adversarului. Atunci cand se joaca la simplu , mingea servita poate sa cada oriunde in jumatatea de masa a adversarului. Cand se joaca la dublu, mingea se serveste in diagonala, din dreapta (mingea trebuie sa loveasca prima oara jumatatea din dreapta a celui care serveste, sa sara peste fileu si sa aterizeze in jumatatea din stanga a adversarului). Jucatorii din echipa care serveste, vor servi pe rand sau 5 servicii fiecare. Echipa care serveste se schimba la fiecare 5 puncte acordate. Daca mingea nu este lovita dupa ce a fost aruncata in aer, sau daca nu este servita corect, echipa adversa primeste un punct. Daca mingea loveste fileul dar trece in jumatatea de masa a adversarului, se considera greseala (net) si se repeta serva. La a 2-a greseala consecutiva, echipa adversa primeste un punct.
  4. Loveste mingea inapoi in terenul adversarului! Mingea se returneaza peste fileu, oriunde in terenul adversarului. Mingea trimisa de adversar trebuie returnata dupa ce loveste o data terenul tau, dar inainte sa loveasca de 2 ori sau inainte sa loveasca orice alt obiect dimprejur. Daca mingea loveste fileul, dar continua sa treaca pe partea cealalta , mingea este inca in joc si trebuie returnata.
  5. Tine scorul! Este de preferat sa exista o alta persoana care sa tina scorul. Intensitatea jocului poate deveni asa de mare incat sa uiti cine a servit ultima oara, cat este scorul, etc.
  6. Castiga meciul! Un meci de Ping Pong se joaca pana la 21 sau 15 puncte. In cazul in care scorul este 20 -20 sau 14-14, se joaca pana la o diferenta de 2 puncte.
  7. Joaca cat mai des! Poti deveni repede un jucator foarte bun de Ping Pong daca exersezi cat mai des.

 

Echipament:

minitt

 

Palete de Ping Pong

Mingi de Ping Pong (ia mai multe cu tine, se intampla destul de des sa le pierzi)

Masa de Ping Pong cu fileu (gasesti multe mese de Ping-Pong instalate in parcuri)

 

 

 

Pentru lista completa cu activitati dati click AICI