Indo Board

Indo Board este o activitata menita sa trezeasca interes pentru toata lumea, de la incepatori pana la profesionisti (skateri, snowboarderi, surferi, etc). Este o modalitate de a exersa echilibrul pe placa indiferent de vremea de afara. Marele avantaj al acestei activitati este ca simuleaza foarte bine miscarile altor sporturi pe placa (surf, snowboard, skateboard, longboard, etc.) dar foloseste un spatiu foarte mic pentru asta (se poate face in orice camera de apartament).

Tutorial:

Cumpara sau construieste-ti un Indo Board. Pe internet se gasesc o varietate de modele cu preturi in jur de 100 euro.

indo_board

Alege suprafata pe care te dai. La inceput aseaza Indo Board-ul pe un covor (cu cat e mai gros covorul, cu atat e mai usor), in apropierea unui punct de sprijin (perete, balustrada, etc.), sau roaga un prieten sa te ajute.

11-trockentraining-surf-galizien-camino

Sprijina-te cu mainile de perete sau balustrada (dar nu iti transfera greutatea in punctul de sprijin), cu Indo Board-ul intre tine si punctul de sprijin.

Pune prima oara un picior pe partea placii care atinge podeaua, si doar pe urma pune al doilea picior pe partea care sta pe roller.

21-indo board

Indoaie genunchii si transfera greutatea pe piciorul care sta pe roller, astfel placa va pierde contactul cu podeaua si va ramane in echilibru pe roller.

Gaseste-ti echilibrul pe placa. Incearca sa pastrezi pozitia placii paralela cu pamantul, pe roller. Pozitia corecta este cu genunchii indoiti, spatele drept (nu te apleca in fata), cu centrul de greutate deasupra roller-ului. Exerseaza pana esti confortabil pe placa!

Roller07

Misca-te pe placa. Transfera greutatea de pe un picior pe altul si balanseaza placa pe roller. Exerseaza pana cand miscarea devine confortabila.

Image871_opt

Exerseaza si incearca cat mai multe miscari. Youtube-ul este plin cu tutoriale despre diferite trick-uri pe Indo Board. Gaseste-ti stilul si miscarile care ti se potrivesc si evolueaza. In scurt timp vei castiga aptitudini de coordonare si echilibru foarte bune.

Invatai si pe altii. Da mai departe ceea ce sti, invata lucruri noi de la altii si socializeaza offline!

Pentru lista completa cu activitati dati click AICI